Sivut

perjantai 17. huhtikuuta 2015

Pyöriikö laukka?

Minä nyt vielä jatkan laukasta puhumista. Pakko purkaa ajatuksia tässä vaiheessa matkaa.

Kuva vuoden 2013 keväältä


Viime viikolta

Minulla on aina ollut ongelmia Maisun kanssa laukatessa. Ihan aluksi se johtui luultavasti siitä, että kaikki keskittymiseni meni siihen, että se nyt edes laukkaisi allani. Jos aloin yhtään vaikuttaa sen laukkaan, se laski raville. Vähitellen laukkaaminen jäi erittäin vähälle. Pitkiä pätkiä laukattiin oikeastaan vain maastossa.

Maisun vinous myös korostuu laukassa (kuten myös omani!) ja siksi joudun tehdä todella paljon töitä, että laukka tuntuu edes hyvältä ja ei ole sitä tunnetta että kaatuu. Se menee myös helposti kolmitahtiseksi ja etupainoiseksi.

Viime kesä. Aika jännittynyt toi oma jalka...

Ja koska yhdessä vaiheessa aloin luottaa liikaa poniin ja itseeni, päästin Maisun liian etupainoiseen laukkaan, liian pehmeällä kentällä, liian kovaa jyrkkään mutkaan, liian pitkillä ohjilla, ja epäonneksemme kaiken tämän yhteisvaikutuksesta kaaduimme. 

Kummallekaan ei käynyt kuitenkaan mitään. Se oli aika hallittu hidas kaatuminen. Maisulla vähän lihakset jumiutui ja minulla oli jalka hetken kipeänä.

Kuitenkin se on vaikuttanut vuoden verran siihen, että en uskalla kunnolla laukata. Vaikka omalla tallilla kentän pohja on parhaita joilla olen ratsastanut ja sielä todellakin on tilaa, pelkään jokaista kulmaa. Ehkä myös siksi, koska laukassa minulta häviää kontrolli etuosaan. Tunnen miten etupainoinen Maisu silloin on. 

Usein annankin Maisun laskea raville ja tyytyväisena jatkan taas ravityöskentelyä... Eihän se nyt noin voi mennä enää pidempään! Ja onneksi nyt on tapahtunut taas muutama käänteen tekevä onnistuminen.


Ehkä tällä hetkellä suurin ongelma on se, että jännitän ja puristan polvella ja varmaan ihan kaikella muullakin. Mutta on se ihmisen onni, että jotkut sanoo ihan konkreettisesti, että alahan nyt vaan tyttö ratsastaa siellä.

Laura neuvoi muutamia aika hyviä konkreettisia juttuja, joilla saada poni paremmin takajalkojen päälle. Sain muutaman ihan älyttömän hyvän pätkän aikaiseksi näillä ohjeilla! Nyt taas tiedän miltä pitäisi tuntua ja pääsin istumaan kunnolla satulaan.

Jotenka nyt vain aloitetaan se laukan työstäminen. Ja ekaa kertaa on sellainen olo, että mä pystyn siihen! Kiitos tsempparit! <3

Kyllä se sillon hymyilyttää kun alkaa sujua :)

3 kommenttia:

 1. Pakko nyt udella ne niksit, millä sait Maisun rullaamaan takajalkojen päällä? :)

  elinajakeksi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No lyhyesti ja ytimekkäästi sitä on vaikea selittää. Suurin vaikuttava tekijä on varmasti oma istunta ja ponia auttavat avut oikeaan aikaan... hmmm. Ja tietysti fiilis. kai minä jotenkin alan tajuta miten laukkaa kuuluu selästä käsin ratsastaa. :) vähän ympäri pyöreetä, mutta siihen kuuluu niin monta asiaa.

   Poista
  2. No lyhyesti ja ytimekkäästi sitä on vaikea selittää. Suurin vaikuttava tekijä on varmasti oma istunta ja ponia auttavat avut oikeaan aikaan... hmmm. Ja tietysti fiilis. kai minä jotenkin alan tajuta miten laukkaa kuuluu selästä käsin ratsastaa. :) vähän ympäri pyöreetä, mutta siihen kuuluu niin monta asiaa.

   Poista