Sivut

torstai 9. toukokuuta 2019

Take a deep breathe, smile and listen

✨Hengitä ja hymyile✨

Kun on hieman suorituskeskeinen ja perfektionisti, niin sortuu usein ratsastaessakin pyrkimään vain täydellisyyteen... On tullut aika monta kertaa mentyä nuttura kireällä ja naama muistuttaen enemmän vanhaa vihaista kiinalaista miestä. Eikä se ratsastus kyllä ole sujunut yhtään sen paremmin. Vähitellen opin päästämään irti suorituskeskeisestä tavasta ajatella, ja siirryin enemmän fiilispohjaiseen treenaamiseen.

Yllätyksekseni huomasin, että tulosta alkoi tapahtua oikeaan suuntaan kuin vahingossa. Omien ennakko-odotusten luominen kannattikin lopettaa ja treenatakin niitä asioita, jotka tuntuu tänään hyvältä ✨

Ja kuuntele!

Aloitin kävelemällä pitkiä aikoja hevosen kanssa pitkin ohjin. Kuulostelin silmät kiinni, miltä käynti tuntuu. Yritin vain hengittää ja keinua tahdissa. Oli ihan oikeasti päiviä, jolloin kävelin 40min ja ravasin lopuksi 5min. Ja se tuntui sinä päivänä oikealta. 

Vähän kuin kommunikointia hevosen kanssa. "Mitäs tänään tehtäisiin?" Kun yhteistä kieltä ei ole, niin on opittava kuuntelemaan muilla tavoin. Mitä enemmän kuuntelemme, ehkä sitä enemmän ne myös haluavat meille kertoa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti